Erdélyi Raffaello szelet recept
90 perc
225 kcal
a fehér tésztához:
5 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
2 ek. rétesliszt
fél csomag sütőpor
a barna tésztához:
5 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
3 ek. keserű kakaópor
2 ek. rétesliszt
fél cs. sütőpor
a krémhez:
10 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaniliás cukor
1 cs. főzni való vanilia pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin
a díszítéshez:
kókusz v.csokoládé reszelék
Az Erdélyi Raffaello szelet elkészítési módja:
Először a fehér tésztát készítjük el. A tojásfehérjét habbá verjük, a végébe beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és a cukros habba forgatjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk a masszát 35x30 centisre egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180, légkeveréses sütőben 165 fokon 15 perc alatt megsütjük. Eközben összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk. Kisütjük mint a fehér tésztát. A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet is hozzáadjuk, aztán szüntelenül keverve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. A sütemény összeállítása: a krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz- v. csokirezselékkel meghintjük.
Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockára v. rombuszalakúra vágjuk. Érdemes kipróbálni nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. márc. 22. 07:09
Az erdélyi raffaello szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.