Mákos guba meggyel és habbal recept
A Mákos guba meggyel és habbal hozzávalói:1 l tej,
5 evőkanál mák,
2 cs vaníliás cukor,
25 dkg magozott meggy,
4 tojás,
kevés margarin és zsemlemorzsa
5-6 db szikkadt zsemle
A Mákos guba meggyel és habbal elkészítési módja:
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.A zsemléket ujjnyi vastagra vágjuk,majd az így kapott kupacot elharmadoljuk.Az egyik kupacot szűrőkanálba tesszük,és edény fölött leöntjük a felforralt tejjel.Ezeket a részben eláztatott,de nem szétázott szeleteket kivajazott és morzsázott tepsibe egy rétegbe lerakjuk.A cukor és mák felét kávédarálón megdaráljuk,és a zsemlesort megszórjuk vele.A fele meggyet szintén rászórjuk.Majd ismételten leöntjük tejjel a következő zsemlekupacot,majd következik a cukros mák és a meggy.A tetejére leöntött zsemlesor kerül.A maradék tejbe,ha már kihűlt,belekeverünk 4 tojássárgáját,és ezzel meglocsoljuk a rakottast.A tojásfehérjéket felverjük,és befedjük vele a rétegezett dolgokat úgy,hogy teljesen elfedje.Forró sütőbe tesszük,míg kicsit rózsaszínűvé válik a tojásfehérje teteje. Máris kész.Nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. márc. 22. 06:32
A mákos guba meggyel és habbal elkészítési módja és hozzávalói.