Juhtúróval tőttőtt gomba recept
40 perc
A Juhtúróval tőttőtt gomba hozzávalói:
4 személyre:
60 dkg gomba(csiperke),
20 dkg juhtúró,
12 dkg margarin,
2 közepes hagyma,
1 csomag petrezselyem,
kb. 2-3 dl tejföl,
só,bors
A Juhtúróval tőttőtt gomba elkészítési módja:
6 dkg vajon üvegesre pirítjuk a kockákra vágott hagymát.Megmossuk és megtisztítjuk a gombákat,és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.A gombák tönkjeit felaprítjuk,és a hagymához adjuk,majd élénk lángon megpuhítjuk.A zöldségeket hagyjuk kihűlni.A hagymás gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót,az apróra vágott petrezselymet,megsózzuk,megborsozzuk,és alaposan összekeverjük az egészet.Egy jénait kivajazunk.Minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel,majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé a tálra fektetjük úgy,hogy a töltelék legyen felfelé.A gombákat a tejföllel és a maradék vajjal meglocsoljuk,majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon,20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. márc. 20. 06:21
A juhtúróval tőttőtt gomba elkészítési módja és hozzávalói.