Brokkolis-gombás penne olaszosan recept
40 perc
486 kcal
22 gramm
50 gramm
5 személyre:
30 dkg penne tészta
1 fej lilahagyma
3 ek olívaolaj
30 dkg gomba
20 dkg brokkoli rózsa
5 db közepes paradicsom
20 dkg eidami sajt reszelve
Kevés margarin az edény kenéséhez
Fűszerek: oregano, bazsalikom, tárkony
1 tasak milánói szósz alap (boltban kapható zacskós is jó)
1 doboz sűrített paradicsom
A Brokkolis-gombás penne olaszosan elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük, egy evőkanál margarinnal elkeverjük, és félre tesszük. A megtisztított és felszeletelt gombát, és az apró rózsákra szedett brokkolit zöldségpárolóban, vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk. Közben a lilahagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az elkészített milánói szószt és összeforraljuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, ha a húsa megpuhult lehúzzuk a héját, majd nyolc részre vágjuk mindegyiket. Egy tűzálló tálat megkenünk margarinnal vagy vajjal. Az alját kirakjuk egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal a tetejére halmozzuk, amit a maradék tésztával elfedünk. A rétegek közé fűszereket szórunk vegyesen, és meglocsoljuk a szósszal. Előmelegített sütőben lefedve kb. 15 percig sütjük, majd megszórjuk a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig sütjük. A maradék reszelt sajttal tálaljuk, és olívabogyót adhatunk mellé.
WW pontérték: 11 pont
Rosttartalom: 5 gramm
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. okt. 15. 09:53
A brokkolis-gombás penne olaszosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.