Mexikói rizs recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
261 kcal
5 gramm
46 gramm
1 kisebb fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
1-2 zöld csili paprika (üvegből)
2 evőkanál étolaj
180 gramm rizs
250 gramm meghámozott és összedarabolt paradicsom
só
400 ml alapleves (csirke)
100 gramm fagyasztott zöldborsó
A Mexikói rizs elkészítési módja:
A vörös és fokhagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát rövid csíkokra vágjuk. Egy nagyobb edényben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat. A rizst hozzáadva 2-3 percig pároljuk állandó kavargatás mellett, míg meg nem pirul. Hozzáadjuk a vöröshagymát és tovább pároljuk, még 2 percig. Utána a fokhagymát, a paradicsomot is belekeverjük, ízlés szerint sózzuk. Hozáadjuk a répát, csilit és az alaplevest, felerősítjük a lángot és felforraljuk. Amikor forr, kisebb lángra vesszük, részlegesen lefedjük és hagyjuk még 8 percig főni. Legvégén a borsót adjuk hozzá, lefedjük és még 2 percig főzzük. Forrón tálaljuk.
WW egy adag: 5 pont
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. okt. 10. 22:01
A mexikói rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.