Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mexikói rizs recept

Mexikói rizs recept

Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 261 kcal
Zsírtartalom 5 gramm
Szénhidráttartalom 46 gramm

A Mexikói rizs hozzávalói:
1 kisebb fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
1-2 zöld csili paprika (üvegből)
2 evőkanál étolaj
180 gramm rizs
250 gramm meghámozott és összedarabolt paradicsom

400 ml alapleves (csirke)
100 gramm fagyasztott zöldborsó


A Mexikói rizs elkészítési módja:
A vörös és fokhagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát rövid csíkokra vágjuk. Egy nagyobb edényben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat. A rizst hozzáadva 2-3 percig pároljuk állandó kavargatás mellett, míg meg nem pirul. Hozzáadjuk a vöröshagymát és tovább pároljuk, még 2 percig. Utána a fokhagymát, a paradicsomot is belekeverjük, ízlés szerint sózzuk. Hozáadjuk a répát, csilit és az alaplevest, felerősítjük a lángot és felforraljuk. Amikor forr, kisebb lángra vesszük, részlegesen lefedjük és hagyjuk még 8 percig főni. Legvégén a borsót adjuk hozzá, lefedjük és még 2 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

WW egy adag: 5 pont


Kategória: Egytálételek receptjei


A mexikói rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook