Hagymás juhtúróval töltött gombafejek recept
90 perc
A Hagymás juhtúróval töltött gombafejek hozzávalói:
2o db. közepesen nagy csiperke gombafej,
15 - 3O dkg. juhtúró ( ízlés szerint)
1 csokor snidling,
5 dkg. felezett dióbél,
1 kiskanál ételízesítő,
2 evőkanál olíva olaj,
20 szelet vékonyra vágott bacon szalonna,
A Hagymás juhtúróval töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombákat megtisztítjuk, a tönköt kitörjük és egészen apróra összevágjuk. A juhtúrót az olajjal és az apróra vágott snidlinggel, valamint az apróra vágott gombaszárak két evőkanálnyi mennyiségével jól elkeverjük, és 15-20 percig pihentetjük. Közben egy tepsi alját kibéleljük a bacon szalonna szeletekkel, amire a gombafejeket rakjuk. Ezeket megszórjuk ételízesítőve, pár csepp étolajjak, majd a tölteléket is beletöltjük. Az egészet szalonnaszeletekkel borítjuk be és közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kitűnő előétel, ami főételnek is megfelel ha körettel tálaljuk. Változatok:
a./ snidling helyett lehet póréhagyma ( vagy csemege lila hagyma) is.
b./ tehéntúrót tejföllel elkeverve is készíthetünk tölteléket az apróra vágott gombatönkökkel,
c./ erős ízek kevelőinek kis fej megreszelt vöröshagyma, zúzott fokhagyma és juhtúró keverékét is ajánlom
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 22. 15:50
A hagymás juhtúróval töltött gombafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.