Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági csirkezúza burgonyával recept

Galyasági csirkezúza burgonyával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Galyasági csirkezúza burgonyával hozzávalói:
1 kg. burgonya,
60 dkg. csirkezúza,
3 - 4 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 - 3 evőkanálnyi étolaj,
só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
l csokor petrezselyemzöld,


A Galyasági csirkezúza burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát hájával együtt kissé sózott vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkezúzát megmossuk, sós vízben külön megfőzzük. Serpenyőben olajat hevítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a főtt csirkezúzát, ízesítjük őrölt fekete borssal, sóval és apróra vágott zöldpetrezselyem többségével. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát is és átkevergetve átpirítjuk. Forrón tálaljuk, díszítve a maradék zöldpetrezselyemmel. Hideg, jeges kovászos uborka illik hozzá.

Kissé munkaigényes, de nagyon ízletes egytálétel


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági csirkezúza burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook