Galyasági csirkezúza burgonyával recept


1 kg. burgonya,
60 dkg. csirkezúza,
3 - 4 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 - 3 evőkanálnyi étolaj,
só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
l csokor petrezselyemzöld,
A Galyasági csirkezúza burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát hájával együtt kissé sózott vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkezúzát megmossuk, sós vízben külön megfőzzük. Serpenyőben olajat hevítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a főtt csirkezúzát, ízesítjük őrölt fekete borssal, sóval és apróra vágott zöldpetrezselyem többségével. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát is és átkevergetve átpirítjuk. Forrón tálaljuk, díszítve a maradék zöldpetrezselyemmel. Hideg, jeges kovászos uborka illik hozzá.
Kissé munkaigényes, de nagyon ízletes egytálétel
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 20. 17:33
A galyasági csirkezúza burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.