Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági tyúkhúsleves ünnepi alkalomra. recept

Galyasági tyúkhúsleves ünnepi alkalomra. recept

Elkészítési idő 240 perc

A Galyasági tyúkhúsleves ünnepi alkalomra. hozzávalói:
1 nagyobb, tisztított tyúk,
5 - 6 közepes sárgarépa,
2 - 3 szál petrezselyem,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 nagy szem burgonya,
1 közepes zeller fele,
1 kisebb fej karalábé,1 nagyobb fej vöröshagyma,
15 - 20 szem fekete bors,
1 evőkanálnyi finom só,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
A paradicsomszószhoz:
2 evőkanál paradicsompüré,
liszt,
csipetnyi só
A hús kisütéséhez:
pirospaprika,
csipetnyi só,
olaj
A galuskához:
4 db. tojás,
18 -20 evőkanálnyi búzadara ( vagy morzsa)
csipetnyi őrölt fekete bors,
só,
1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld


A Galyasági tyúkhúsleves ünnepi alkalomra. elkészítési módja:
A nagyobb méretű, megtisztított tyúkot feldaraboljuk és a velsőséggel együtt 6 - 7 liternyi hideg vízben feltesszük főni. A zöldségeket tisztítás után hasábra szeleteljük és a leveshez adjuk a fűszerekkel együtt, de nem sózzuk meg. Lassú tűzön 3 órát főzzük, majd ekkor megsózzuk és a levet leszűrjük. Ha meghűlt a húst kicsontozzuk, a zöldségeket kockára vágjuk és félre tesszük.Közben a galuskát is elkészítjük a hozzávalókból. A levet felforraljuk és ebben a galuskát megfőzzük, majd a darabolt zöldséget és a belsőségeket a levesbe visszarakjuk. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. A nagyobb húsdarabokat sózzuk, paprikázzuk, lisztezzük és kevés olajon átsütjük, melegítjük.Külön kínálhatjuk burgonyapürével és paradicsom szósszal.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági tyúkhúsleves ünnepi alkalomra. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook