Téli vitamintál recept
A Téli vitamintál hozzávalói:20 dkg vörös káposzta,
1 nagyobb alma,
1 közepes zellergumó,
1 csokor zöldpetrezselyem,
fél pohár kefir,
2 sárgarépa,
1 alma,
1 fej hagyma,
1 csokor kapor,
fél pohár kefir
A Téli vitamintál elkészítési módja:
A vörös káposztát, a megmosott, hámozatlan almát, a meghámozott és jól megmosott, leszárított zellergumót a káposztareszelőn legyaluljuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és fél pohár kefirrel összekeverjük. A sárgarépát, a másik almát, a hagymát a finomabb (sajt) reszelőn megreszeljük, a finomra vágott kaporral megszórjuk, és a másik fél pohár kefirrel összekeverjük. Mindkét keveréket külön-külön edényben legalább 3 óra hosszat hűtőszekrényben tartjuk. Egy üveg- vagy porcelántál egyik felére a petzselymes keveréket, a másik felére a kapros keveréket halmozzuk, és tálaljuk. Néhány szelet sonkával, félbevágott kemény tojással (kenyér nélkül!) finom fogyókúrás vacsora.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 15. 23:37
A téli vitamintál elkészítési módja és hozzávalói.