Sav.káposztaleves még más, palóc módon recept


1,5 kg sav.káposzta
1 (nagyobb) pár füstölt kolbász
só
2-3 gerezd egész fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
babérlevél
szemes feketebors
egy kávéskanál par.püré, v. fél dl ivólé
néhány db szárított gomba(el is maradhat)
25 dkg széles metélt
A Sav.káposztaleves még más, palóc módon elkészítési módja:
A sav. káposztát feltesszük a hozzávalókkal főzni. Amikor megfőtt, a vöröshagymával rántást készítünk a szokásos módon, majd a levesbe öntjük. Közben a metéltet kifőzzük, és külön tálaljuk a leveshez, a főtt kolbászt tormával, vagy mustárral tesszük asztalra.
A rántást kicsit sűrűbbre készítsük, hogy a leves ne legyen túl átlátszó. Tejfölt is lehet bele tenni,de nem feltétele. Aki sűrűbben szereti az dupla adag metélt tésztát főzzön ki hozzá. Nagyon laktató és finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: talpacska, 2008. márc. 7. 12:19
A sav.káposztaleves még más, palóc módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.