Savanyú zöldbableves recept
A Savanyú zöldbableves hozzávalói:1/2 kg zsenge friss zöldbab
1,5 l víz
só
őrölt bors
2 babérlevél
1/2 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 dl tejföl
1/2 citrom leve vagy ízlés szerint ecet
1 csokor friss kapor
A Savanyú zöldbableves elkészítési módja:
A szálkáitól megtisztított zöldbabot vágja 1 cm-es darabkákra. Többször váltott vízben mossa meg, majd 1,5 l vízben főzze puhára, amit sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezett. A felforrósított olajban a fokhagymát kissé süsse meg, hozzáadva a lisztet pirítsa zsemleszínűre. Hideg tejjel felengedve öntse a forrásban levő leveshez. Ízesítse a tejföllel és jól forralja össze. Kicsit hagyja hűlni, majd a babérlevelet dobja ki. Kevés citromlével vagy ecettel savanyítsa ízlése szerint. Tetejére apróra vágott friss kaprot tegyen. Melegen és hidegen egyaránt finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 14. 23:34
A savanyú zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.