Tortillás kukoricaleves recept
A Tortillás kukoricaleves hozzávalói:0,5 kg morzsolt kukorica-lehetőleg ne dobozos,ha fagyasztott,akkor forrázzuk le használat előtt!-,
2 szál póréhagyma,
1-2 gerezdfokhagyma-ízlés szerint-,
2 ek. búzadara,
1 l víz,bors,oregano,
2,5 db zöldség vagy húsleves kocka,
fél csomag ízesítetlen tortillachips, sajt,
A Tortillás kukoricaleves elkészítési módja:
A kukoricát, fokhagymát, 3 darabba vágott póréhagymát, a búzadarát, oreganót turmixgépbe tesszük. Felforraljuk a vizet. Amíg készül, egy tepsiben elterítjük a chipset,ráreszeljük a sajtot, és 180-200 fokon 3-5 percig sütjük,hogy a sajt ráolvadjon. A felforrt vízbe beletesszük a leveskockákat,majd összeturmixoljuk a hozzávalókat. Egy nagyobb edénybe beletesszük az összeturmixolt masszát,és felöntjük a levessel.Megborsozzuk. Tálaláskor a tányér aljára teszünk egy maroknyi sajtos-sült tortillachipset,és arra szedjük rá a levest. Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 13. 13:22
A tortillás kukoricaleves elkészítési módja és hozzávalói.