Húsos-gombás cserépedény recept
A Húsos-gombás cserépedény hozzávalói:1 kg hús,
50 dkg gomba,
50 dkg bacon (kockázott),
3 pár virsli,
2 közepes fej hagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
majoranna.
A Húsos-gombás cserépedény elkészítési módja:
A húst csíkokra vágjuk, a gombát szeleteljük, a virslit és a hagymát karikázzuk, a fokhagymát áttörjük. Egy mázas cserépedényt körben kizsírozunk. Az aljára kerül a bacon, rá a hús, fűszerezzük, erre jön a hagyma, fokhagyma, gomba, rá a virsli, aztán kezdjük előről. A tetejére lehetőleg bacon kerüljön, ez lehet szeletelt is. Lefedjük, majd sütőben 180 fokon összefőzzük. Krumplipürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 12. 07:35
A húsos-gombás cserépedény elkészítési módja és hozzávalói.