Fahéjas-almás kiflik recept
A Fahéjas-almás kiflik hozzávalói:A tésztához:
25 dkg Rama sütőmargarin,
50 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 db tojás,
1 dl tej,
1 kávéskanál só,
margarin a tepsi kikenéséhez.
A töltelékhez:
1,5 kg alma,
10 dkg cukor,
fahéj,
porcukor.
A Fahéjas-almás kiflik elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, a kapott formát kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2 cm-es távolságban margarinnal kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 11. 06:28
A fahéjas-almás kiflik elkészítési módja és hozzávalói.