"Ájult imám" - török padlizsáneledel recept
90 perc
A "Ájult imám" - török padlizsáneledel hozzávalói:
4 közepes padlizsán
só,bors
1/2 kg paradicsom
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó
1 szál majoránna
40 gr hámozott mandula
1 babérlevél
4 evőkanál + 1 k.k. olaj
1 k.k. cukor
1 m.k.őrölt fahéj
1 csokor petrezselyem
A "Ájult imám" - török padlizsáneledel elkészítési módja:
A padlizsánokat hosszában, hámozatlanul kettévágjuk,mélyen bekockázzuk,fél órára erősen besózzuk,hogy a magokban lévő kesernyés íz kioldódjon. A paradicsomokat 2 percre forró,majd hideg vízbe tesszük,héját lehúzzuk,majd vékony csíkokra vágjuk. A vörös-,és fokhagymát karikázzuk,a kaprit és a majorannát finomra vágjuk. A mandulát durvára vagdossuk. A padlizsánokat leöblítjük,alaposan kinyomkodjuk,vágott felükkel lefelé alufóliával bélelt sütőedénybe fektetjük,180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Közben 4 e. k. olajon megfonnyasztjuk a hagymát,fokhagymát, hozzáadjuk a kaprit,majoránnát,babért,cukrot,fahéjat.Só, bors,fedő alatt 10 percig fő,majd elkeverjük a finomra aprított petrezselyem felével és a mandulával. A sült padlizsánok belsejéből 2-3 evőkanálnyit kivájunk,villával megtörünk,és a paradicsomhoz adjuk,s elkeverjük az előbbi masszával. A tálból kivesszük a fóliát,megkenjük olajjal,vágott felükkel felfelé visszatesszük a padlizsán-csónakokat,megtöltjük a massszával./ ha maradna a töltelékből,mellé is tehetjük/ 220 fokon további 15-20 percig sütjük. Langymelegre hagyjuk hűlni,meghintjük petrezselyemmel. Párolt rizs,friss kenyér illik hozzá. Hidegen is kitűnő!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 14. 16:28
A "Ájult imám" - török padlizsáneledel elkészítési módja és hozzávalói.