Hús kétszínűen - ünnepi étel recept
A Hús kétszínűen - ünnepi étel hozzávalói:1 kg karaj,csontozott,vékonyra szelt
40 gkg darált hús
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 tojás
bors
só
1 szelet kenyér
A Hús kétszínűen - ünnepi étel elkészítési módja:
Az áztatott,kinyomkodott kenyeret a darált hússal elkeverjük, hozzáadjuk az aprított vörös-, és fokhagymát,a tojást, s izlés szerint a fűszereket. A vékonyra szelt húst besózzuk, 2 evőkanál masszát kenünk rá,finoman rányomkodjuk, ismét hús,és így rétegezzük az egészet.Legutoljára hús kerüljön. Legjobb, ha mindjárt a sütőedényben csináljuk a rétegezést,alul legyen finoman megolajozva. Vigyázzunk, hogy ne essen szét,kb.olyan hosszú legyen a tepsi,mint a húshenger. 1 órán át sütjük. Még langyosan szeleteljük fel,féloldalasan,így érvényesül a hús színe,íze. A tetejére bacon-szeleteket is tehetünk,így nagyon szépen megpirul. Nagyon kiadós. Burgonyapüré,savanyúság illik hozzá.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 14. 15:35
A hús kétszínűen - ünnepi étel elkészítési módja és hozzávalói.