Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Hús kétszínűen - ünnepi étel recept

Hús kétszínűen - ünnepi étel recept

A Hús kétszínűen - ünnepi étel hozzávalói:
1 kg karaj,csontozott,vékonyra szelt
40 gkg darált hús
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 tojás
bors

1 szelet kenyér


A Hús kétszínűen - ünnepi étel elkészítési módja:
Az áztatott,kinyomkodott kenyeret a darált hússal elkeverjük, hozzáadjuk az aprított vörös-, és fokhagymát,a tojást, s izlés szerint a fűszereket. A vékonyra szelt húst besózzuk, 2 evőkanál masszát kenünk rá,finoman rányomkodjuk, ismét hús,és így rétegezzük az egészet.Legutoljára hús kerüljön. Legjobb, ha mindjárt a sütőedényben csináljuk a rétegezést,alul legyen finoman megolajozva. Vigyázzunk, hogy ne essen szét,kb.olyan hosszú legyen a tepsi,mint a húshenger. 1 órán át sütjük. Még langyosan szeleteljük fel,féloldalasan,így érvényesül a hús színe,íze. A tetejére bacon-szeleteket is tehetünk,így nagyon szépen megpirul. Nagyon kiadós. Burgonyapüré,savanyúság illik hozzá.


Kategória: Karácsonyi receptek


A hús kétszínűen - ünnepi étel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook