Karácsonyi tiramisu (6 személyre) recept
30 perc
440 kcal
25 dkg tehéntúró
25 dkg mascarpone vagy natúr krémtúró
5 ek ásványvíz
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg cukor
5 tk őrölt fahéj
20 dkg mézes tortalap
1 dl mandulalikőr
6 db desszerteskehely
díszítéshez: 1 karambola és 12 physalis
A Karácsonyi tiramisu (6 személyre) elkészítési módja:
A túrót a mascarponéval v.krémtúróval,az ásványvízzel,a vaníliás cukorral,a cukorral és 2tk fahéjjal krémesre keverjük. A mézes tortalapot 6 szeletre vágjuk,majd 2-2 korongot szúrunk ki belőlük. A desszerteskelyhekbe 1-1 mézes korongot helyezünk és összesen 1/2dl likőrrel meglocsoljuk. Ráhalmozunk egy réteg krémet,fahéjjal meghintjük,és újabb réteg krémet halmozunk rá. Ráfektetünk 1-1 mézes korongot,majd a rétegezést megismételjük.Tetejére szórhatunk kevés fahéjat is. Végül adagonként 1-1 szelet karambolával és 3-3 physalisszal díszítjük.
karambola (csillaggyümölcs)
physalis (földicseresznye)
Mutatos más bogyós gyümölccsel is.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: babas, 2006. nov. 13. 15:24
A karácsonyi tiramisu (6 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.