Tiramisu meggyel recept
60 perc
A Tiramisu meggyel hozzávalói:
12 szelethez:
4 tojás
30 dkg kristálycukor
csipetnyi só
2 zacskó vaníliás cukor
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő (búzakeményítő)
1 teáskanál sütőpor
50 dkg meggy vagy 1 üveg (8720 ml) befőtt
75 dkg félzsíros tehéntúró
75 dkg Mascarpone (nem sózott) krémsajt
4 evőkanál frissen kifacsart citromlé
5 evőkanál mandulalikőr (amaretto)
25 db apró, vagy 13 felezett babapiskóta
2 evőkanál kakaópor a tetejére
sütőpapír
A Tiramisu meggyel elkészítési módja:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 12-13 dkg cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot és hozzáadjuk a sót. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd apránként rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon,( gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb 25 percig sütjük. A karima eltávolítása után a formában, rácsra téve hűlni hagyjuk. A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. A túrót a mascarponéval, a citromlével, a maradék cukorral, és vaníliás cukorral simára keverjük. A piskótát a formából kivesszük, keresztben félbevágjuk, és az alsó lapot tortatálra fektetjük. Mandulalikőrrel meglocsoljuk, majd karimát pattintunk köré. A krém 1/4-ed részét hűtőszekrénybe tesszük. A maradék krémbe beleforgatjuk a meggyet és az alsó tortalapra simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot és egy órára hűtőszekrénybe állítjuk. A karimát eltávolítjuk, a tortát a félretett krémmel (oldalát is) bevonjuk. A babapiskótákat az oldalára nyomkodjuk. kb 30 percre visszatesszük a hűtőbe. Fogyasztás előtt a tetejét kakaóporral vastagon meghintjük.
A babapiskótákat nem függőlegesen nyomkodjuk rá, hanem kissé "jobbra 75 fokos dőlésszögben".
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: evus111, 2008. nov. 25. 17:03
A tiramisu meggyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.