Tökmagos pogácsa 2 recept
90 perc
131 kcal
50 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
20 dkg főtt, áttört burgonya tisztán mérve
15-20 dkg tisztított tökmag
17-18 dkg Ráma sütőmargarin(még jobb, ha az egyharmada sertés-vagy libazsír)
2 dl kefír
1 tojás+ a lekenéshez 1 tojás
A Tökmagos pogácsa 2 elkészítési módja:
A lisztet tálba töltjük, a közepét kimélyítjük, az élesztőt belemorzsoljuk. Megsózzuk, majd a többi hozzávalóval 5-6 perc alatt alaposan összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen kb 40 percen át pihentetjük. Ezután meglisztezett gyúrólapon téglalap formájúra 3 cm vastagra ellapítjuk. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradékot újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és felvert tojással a tetejüket lekenjük. Előmelegített a közepesnél melegebb sütőben (kb. 190 fokon( 20-22 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: evus111, 2008. nov. 24. 15:29
A tökmagos pogácsa 2 elkészítési módja és hozzávalói.