Hússal töltött cannelloni recept
80 perc
A Hússal töltött cannelloni hozzávalói:
1 doboz töltetlen (25 dkg) cannelloni tészta
töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy 3-4 evőkanál olaj
50 dkg sertés - és marhahús vegyesen
3 evőkanál zsemlemorzsa
1,5 dl főzőtejszín
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál morzsolt oregánó
fél csokor petrezselyem
5 dkg reszelt parmezán sajt
5-6 dkg nyers füstölt sonka
2 tojásfehérje
mártáshoz:
10 dkg vaj
4 evőkanál finomliszt
5 dl tej
5 dl főzőtejszín
12 dkg reszelt edámi sajt
só
A Hússal töltött cannelloni elkészítési módja:
A tölteléket készítjük el először. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olvasztott vajon megfonnyasztjuk. A darált húst hozzáadjuk, 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Ezután a zsemlemorzsát keverjük bele, majd a tejszínnel fölöntjük. Egyetlen percig kevergetve főzzük, majd a tűzről lehúzva megsózzuk, megborsozzuk, az oregánóval és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor kihűlt, reszelt sajttal,(parmezán) a nagyon apróra vágott sonkával és a simára kevert tojásfehérjével összedolgozzuk. Ezt a finom tölteléket habzsákba kanalazzuk (de mokkáskanállal is meg lehet tölteni a tésztákat) majd a tészták üregébe töltjük, félrerakjuk. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, hogy kicsit se piruljon meg. A tejet és a főzőtejszínt ráöntjük, kevergetve sűrűre főzzük, közben a reszelt sajtot(edámi) is beleszórjuk. Amikor a sajt elolvadt benne, a tűzről lehúzzuk, és enyhén megsózzuk. Egy akkora tepsi vagy tűzálló tál aljára, amekkorában majd elfér egymás mellett a cannelloni, egy kevés tejszínes mártást locsolunk. Szétkenjük, majd a töltött tésztarudakat egymás mellé rátesszük.(két sorban) A tejszínes-sajtos mártással leöntjük, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fok, 25-30 percig sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: evus111, 2008. nov. 30. 16:04
A hússal töltött cannelloni elkészítési módja és hozzávalói.