Őzgerinc sütés nélkül recept
30 perc
Az Őzgerinc sütés nélkül hozzávalói:
1 kocka Ráma
1 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg dió
25-30 dkg háztartási keksz
1 rumaroma
2 csomag főzhető csoki pudingpor
2 evőkanál kakaó
kicsi tej
Az Őzgerinc sütés nélkül elkészítési módja:
A Rámát lassú tűzön felolvasztom, a tűzről levéve egy egész tojással elkeverem. Beleteszem a többi hozzávalót folyamatos kevergetés mellett,(a tűzhelyen) 15 dkg porcukrot, 15 dkg apróra vágott diót, 25-30 dkg háztartási kekszet (nem kell darálni, nylonba téve klopfolóval apróra lehet törni)1 rumaromát, 2 csomag főzhető csokipudingot (por alakban) 2 evőkanál kakaót,majd egy kis tejjel össze kell keverni, nem kell forralni (a masszát). (a túl sok tejtől nagyon híg lesz) Folpackkal kibélelek egy őzgerincformát, és beleteszem a masszát. Amikor kihűlt,hűtőbe teszem, az a legjobb, ha egy éjszakára, mert azalatt az idő alatt megpuhul, és összeérnek az ízek. Tálaláskor a folpack levétele után, ferdén szeleteljük.
Gyorsan elkészíthető édesség, ami egyszerű, és nagyon finom.
A lényeg, hogy a csokipudingport nem kell elkészíteni, csak belekeverni.
A végén annyi tejet kell hozzáadni, hogy ne legyen híg az állaga.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: evus111, 2008. nov. 27. 15:58
Az Őzgerinc sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.