Csokis kekszes édesség recept
35 perc
A Csokis kekszes édesség hozzávalói:
20 ×30 cm-es tepsihez
3 csokoládé ízű pudingpor
9 dl tej
6 evőkanál cukor
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj
A kekszek mártogatásához:
1.5 dl tej
1/ 2 fiola rumaroma
2 tk porcukor
1 csomag háztartási keksz (kb 50 dkg ,48 db )
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé olvasztva
A Csokis kekszes édesség elkészítési módja:
1,5 dl tejet összekeverünk 2 teáskanál porcukorral és a rumaromával. Belemártogatjuk a kekszeket, majd egy sort lerakunk a tepsi aljára. A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat és a darabokra tördelt csokoládét. Egy pár percre visszatesszük a lángra és addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad. A krém 1/3-ad részét ráöntjük az első sor kekszre, majd következik még egy réteg mártogatott keksz és újból a krém. Ezt megismételjük még egyszer. A süti tejét olvasztott csokival vonjuk be, majd hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. ápr. 3. 07:48
A csokis kekszes édesség elkészítési módja és hozzávalói.