Kókuszos-meggyes kocka recept
A Kókuszos-meggyes kocka hozzávalói:egy 20×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
30 dkg finomliszt
4 tojássárgája
3 evőkanál kakaópor
1, 5 csomag sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
A töltelékhez:
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
4 tojásfehérje
A lap lekenéséhez:
2 evőkanál meggylekvár
A szóráshoz:
40 dkg magozott meggy
A bevonathoz:
1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor
2 evőkanál tej
18 dkg vaj
18 dkg cukor
A díszítéshez:
2 teáskanál kókuszreszelék
meggyszemek
A Kókuszos-meggyes kocka elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük. A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta, és a kókuszos habot elsimítjuk rajta. A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat, és reszelőn ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A bevonathoz vízgőz felett a hozzávalókat egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük, és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön. Szép, fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 3. 12:27
A kókuszos-meggyes kocka elkészítési módja és hozzávalói.