Kakaós mini Pavlovák fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal recept
A Kakaós mini Pavlovák fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal hozzávalói:6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál fehérborecet
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
10 dkg fehércsokoládé
2 tojásfehérje
4-6 evőkanál habtejszín (hűtött)
2 csomag vaníliás cukor vagy kevés cukor + 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
Valamint:
1 nagy rózsaszín húsú grapefruit
A Kakaós mini Pavlovák fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal elkészítési módja:
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fényes habot kell kapnunk. A masszát egy sütőpapírral fedett tepsire habzsák segítségével kis adagokban kinyomjuk. Betesszük a tepsit a sütőbe, és azonnal levesszük a hőfokot 150 C fokra, a habcsókok szépen megnőnek a sütőben. Egy és negyed óra múlva kikapcsoljuk a sütőt, nyitott sütőajtónál hagyjuk bent, míg ki nem hűl. Amíg sülnek a mini Pavlovák, elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét a tejszínnel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a csokoládéba óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A megsült és már nem meleg Pavlovákra kanalazzuk a csokoládékrémet, a tetejét filézett grapefruit szeletekkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 2. 12:21
A kakaós mini pavlovák fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal elkészítési módja és hozzávalói.