Céklakrémleves petrezselyemkrémmel recept
A Céklakrémleves petrezselyemkrémmel hozzávalói:3 közepes fej cékla
5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
olívaolaj
1, 5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
fél citrom leve
2 evőkanál tejföl + díszítéshez
só
bors
1 csokor petrezselyem
2 keményre főtt tojás a tálaláshoz
A Céklakrémleves petrezselyemkrémmel elkészítési módja:
Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel. Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal. Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki. A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 28. 09:36
A céklakrémleves petrezselyemkrémmel elkészítési módja és hozzávalói.