Pácolt sült zöldségek izgalmas mártogatósokkal recept
A Pácolt sült zöldségek izgalmas mártogatósokkal hozzávalói:1 nagyobb cékla
1 zellergumó
1 nagy sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb burgonya
15 dkg sütőtök
1 kis friss chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
A juhtúrós-fűszerpaprikás mártogatóshoz:
5 dkg juhtúró
2 dl tejföl
fél teáskanál fűszerpaprika
A mézes-mákos joghurt-mártogatóshoz:
5 dkg egész mákszem
1 evőkanál méz
2 dl natúr joghurt
A Pácolt sült zöldségek izgalmas mártogatósokkal elkészítési módja:
Egy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük. A juhtúrós mártogatóshoz villával összetörjük a juhtúrót, majd tejföllel és fűszerpaprikával kikeverjük. A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz. Mézzel kikevert joghurtba keverjük a ropogós mákszemeket. A frissen sült zöldségekhez tálaljuk a mártogatós krémeket.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 27. 09:35
A pácolt sült zöldségek izgalmas mártogatósokkal elkészítési módja és hozzávalói.