Mészáros leves recept
60 perc
A Mészáros leves hozzávalói:
50 dkg darált sertéshús
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 kis darab zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
2 szem burgonya
1 gerezd fokhagyma
étolaj
pirospaprika
só, bors, őrölt kömény
ételízesítő
majoranna
1 kicsi babérlevél
2-3 evőkanál száraz csipetke tészta
A Mészáros leves elkészítési módja:
A darált húsból a fűszerekkel, fokhagymával, vöröshagymával rövid lén pörköltet készítünk. Ha hús már majdnem puha hozzáadunk egy kevés vizet (kb. egy ujjnyira lepje el!) és a burgonya kivételével az összes zöldséget apró kockákra vágva. Ha ezek is majdnem megpuhultak akkor hozzáadjuk a burgonyát, csipetkét (közben a vizet pótoljuk, hogy egy ujjnyi mindíg legyen rajta!) és ha minden megpuhult akkor felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, ha kell sózzuk még, és ha felforrt készen van!
Friss kenyérrel, vagy pogácsával nagyon finom!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: zsanna78, 2011. ápr. 9. 08:28
A mészáros leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.