Tojással töltött sajtos sült krumpli recept
A Tojással töltött sajtos sült krumpli hozzávalói:2 db burgonya (félig megfőtt)
2 ek vaj (megolvasztva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
5 dkg sajt (jól olvadó, ízlés szerint)
2 db tojás
5 dkg feketeerdő sonka
1 közepes db újhagyma
A Tojással töltött sajtos sült krumpli elkészítési módja:
A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A kikapart belsejét nem kell felhasználnunk. Kenjük ki a burgonya belsejét az olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A sajtot reszeljük le (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez), majd szórjuk a burgonyák belsejébe. Az apróra szeletelt sonkát és az újhagymát (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez) is szórjuk bele a burgonyák belsejébe. Ezt követően üssünk a burgonyákba egy-egy tojást, vigyázva, hogy a tojássárga ne fakadjon ki. Sózzuk, borsozzuk a tojást is, majd tetszés szerint, díszítésként szórjuk meg egy kis sonkával, sajttal és újhagymával. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 24. 09:32
A tojással töltött sajtos sült krumpli elkészítési módja és hozzávalói.