Rumos-burgonyás palacsinta recept


8 db megsütött palacsinta
4 evõkanál burgonyapüré-pehely
fél dl rum
1 dl tej
2 egész tojás
5 dkg mazsola
ízlés szerint porcukor
fél citrom leve és reszelt héja
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a sütéshez.
A Rumos-burgonyás palacsinta elkészítési módja:
A burgonyapehelyre ráöntöm a tejet és a rumot, majd 5 percnyi várakozás után a citromlével, citromhéjjal és kevés porcukorral ízesítem. Végül belekeverem a megmosott, szárától megtisztított mazsolát. A palacsintákat egyenként megkenem a rumos-burgonyás krémmel, a két végét behajtva úgy csavarom össze, hogy ne nyílhasson szét. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártom, majd bõ, forró olajban pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, illetve papírtörülközõre teszem, hogy az beszívja az olajat. Porcukorral meghintve, forrón tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:29
A rumos-burgonyás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.