Rakott palacsinta recept


12 db megsütött palacsinta
3 evõkanál sárgabaracklekvár
5 dkg fõzõ- vagy étcsokoládé
5 dkg darált mandula vagy mogyoró
15 dkg gesztenyemassza
kevés porcukor
2 tojássárga
2 dl tejföl
fél dl tej.
A Rakott palacsinta elkészítési módja:
Kerek tûzálló tálba teszek egy palacsintát és meghintem kevés reszelt csokoládéval. Erre ráborítok egy másik palacsintát, amit megkenek kevés sárgabaracklekvárral. Erre megint palacsinta kerül és darált mandulát szórok rá. A következõ palacsintaréteg után rákenek a tejjel lazított gesztenyemasszából, majd a rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére rákenem a porcukorral kikevert tojássárgájával ízesített tejfölt, majd a forró sütõben átmelegítem. Cikkekre vágva kínálom. Melegen is, hidegen is egyaránt nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:29
A rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.