Gesztenyés metélt palacsinta recept
60 perc
A Gesztenyés metélt palacsinta hozzávalói:
10-12 db megsütött palacsinta
15 dkg gesztenyemassza
1 csésze meggybefõtt leve nélkül
3 dl tejszín
2 dkg vaj
2 evõkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)
kevés porcukor
1 dkg vaj a tál kenéséhez.
A Gesztenyés metélt palacsinta elkészítési módja:
A megsütött, de töltelék nélküli palacsintákat szorosan feltekerem és nagyon vékony csíkokra vágom. Beleszórom egy kivajazott tûzálló tálba. A meggyet kimagozom és nagyon apróra vágom. A gesztenyemasszát a tejszínnel és a rummal kikeverem. Mire az összes folyadékot felveszi, lágy, folyós lesz. Hozzákeverek kevés porcukrot, majd ezt a gesztenyés öntetet rálocsolom a vagdalt palacsintacsíkokra. Meghintem az apróra vágott meggybefõttel, végül a vajat borsónyi darabkákban rászórom a tetejére. Elõmelegített, forró sütõbe tolom és addig sütöm, amíg a meggyszemek el nem színezõdnek a tetején. Jéghideg, keményre vert tejszínhabbal a legfinomabb, de nem mondható éppen fogyókúrás édességnek!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:37
A gesztenyés metélt palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.