Kapros-túrós palacsinta recept


12 db megsütött palacsinta
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
8-10 dkg porcukor
5 dkg mazsola
1 csokor friss kapor
csipetnyi só
3 dkg vaj.
A Kapros-túrós palacsinta elkészítési módja:
A tehéntúrót áttöröm (vagy villával szétnyomkodom) és sóval, porcukorral meg 1 dl tejföllel simára keverem. Ezután beleteszem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot és az ugyancsak megmosott mazsolát. A túrókrémmel megkenem a palacsintákat és négyrét hajtva tûzálló tálra teszem. A maradék tejfölt kevés porcukorral összekeverem, és ráöntöm a palacsinta tetejére. A vajat borsónyi darabkákban rászórom, és elõmelegített, forró sütõben jól átsütöm. A tejföl megakadályozza, hogy a teteje kiszáradjon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:34
A kapros-túrós palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.