Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Erdélyi túrós palacsinta recept

Erdélyi túrós palacsinta recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Erdélyi túrós palacsinta hozzávalói:
20 db palacsinta
25 dkg tehéntúró
2 db tojás
3 ek porcukor
2 dl tejöl
10 dkg mazsola
2 ek tej
fél citroma héja


Az Erdélyi túrós palacsinta elkészítési módja:
A túrót áttörjük,simára keverjük a tojássárgákkal,a tejjel,a cukorral,a citromhéjjal,a tejföl felével,és hozza adjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.A krém egyharmada részét félre tesszük,a a tőbbihez hozza keverjük a megmosott mazsolát.Ezzl a krémmel megtöltjük a palacsintákat,és mély tűzáló tálba heylezzük.A félretett krémbe tesszük a maradék tejfölt,a palacsintákra öntjük,és a sűtőben pirosra sűtjük


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


Az erdélyi túrós palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook