Csicseriborsó lisztes palacsinta /pihepuha mindenmentes, vegán recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Csicseriborsó lisztes palacsinta /pihepuha mindenmentes, vegán hozzávalói:
200 gr csicseriborsó liszt
70 gr tápióka keményítő
Növényi tej /kókusztej, kókusz-rizstej, ki mit szeretet
1 tk sütőpor
1 ek édesítő ízlés szerint /Eritrit vagy xilit /
3 ek olvasztott kókuszzsír,
Aki nem vegán, vagy RegEnorozik, az használhat tisztított vajat (ghít; esetleg zsírt/kacsazsírt (regenorozóknak)
A Csicseriborsó lisztes palacsinta /pihepuha mindenmentes, vegán elkészítési módja:
Turmixal összekeverem a hozzávalókat, A zsiradékból 2 evőkanálnyitteszek bele. Palacsinta tészta állagig higítom. majd egyesével kisütöm kb. 12-14 db palacsinta lesz belőle. (
Aki RegEnorozik, az xilit helyett eritritet v. 1: 4 édesítőt használjon, illetve a kókuszzsír helyett ghít/zsírt, amit szeret.
Szilikon ecsettel vékonyan megkenem a teflont egy pici zsiradékkal - minden palacsinta előtt, így még puhább lesz a palacsinta.
Másnap, v. hidegen letakarva mikróban melegítem.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2022. máj. 11. 13:38
A csicseriborsó lisztes palacsinta /pihepuha mindenmentes, vegán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.