Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kávékrémes szelet recept

Kávékrémes szelet recept

A Kávékrémes szelet hozzávalói:
Diós piskóta

3 evőkanál szitált finomliszt
5 dkg darált dió
1 evőkanál étkezési keményítő
6 ek cukor
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 csipet só

Krém

3 db tojássárgája
1 tasak főzős tejszínízű pudingpor
3 ek cukor (ízlés szerint)
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj (lehet vajas margarin is)
1.5 dl növényi tejszín (lehet sima is)
2 ek instant kávé (ha van, inkább 3 in 1)
5 dkg pirított dió (durvára vágva)


A Kávékrémes szelet elkészítési módja:
Diós piskóta A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat és a cukrot fokozatosan beledolgozzuk. A lisztet, a diót, a keményítőt összekeverjük, és egy spatulával óvatosan a masszához keverjük. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elegyengetjük benne, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a papírt az aljáról. Vigyázzunk, mert könnyen törik. A tésztát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra halmozzuk a krém felét, elegyengetjük rajta, betakarjuk a másik lappal. Tetejére kenjük a krém másik felét, és megszórjuk a pirított dióval. Hűtőszekrényben kihűtjük, és tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk. Krém A pudingot a tojássárgákkal, a tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük. Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel, majd beledolgozzuk a nescafét, a vaníliás cukrot, belehabosítjuk a vajat, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30 × 40 cm
költség: 800 Ft


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kávékrémes szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook