Diós-meggyes tekercs recept
A Diós-meggyes tekercs hozzávalói:A tésztához
5 db tojás
100 g porcukor
80 g dió (őrölt)
20 g cukrozatlan kakaópor
20 dkg meggylekvár
10 dkg dió (durvára vágott, a leszóráshoz)
A krémhez
125 g vaj (vagy margarin)
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
250 g tehéntúró
A Diós-meggyes tekercs elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben sütjük (tűpróba). A megsült tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a finom (nem csomós) túrót. A tésztára kenjük a töltelék 2/3-át, lekenjük meggylekvárral, feltekerjük. A tekercset a maradék krémmel lekenjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. febr. 17. 08:10
A diós-meggyes tekercs elkészítési módja és hozzávalói.