Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Red velvet - Vörös bársony torta recept

Red velvet - Vörös bársony torta recept

A Red velvet - Vörös bársony torta hozzávalói:
Piskóta

295 g finomliszt
114 g vaj (puha)
2 db tojás
30 dkg cukor
12 kávéskanál ételfesték (4 evőkanál málnapiros)
11 g cukrozatlan kakaópor (holland)
1 kávéskanál vanília kivonat (4 gramm)
6 g só
5 g ecet
5 g szódabikarbóna
2.46 dl író (246 g)

Krém

25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
10 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
2 közepes db lime


A Red velvet - Vörös bársony torta elkészítési módja:
A puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a maradék cukor, ha kellően felhabosítottuk. Ezután hozzáadjuk kanalanként az ételfestéket, a vanília kivonatot, és beleszitáljuk a kakaóport. Az írót elkeverjük a sóval, majd egy spatula segítségével kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is. A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben, majd elkeverjük a masszába. Három darab 18 centiméter átmérőjű kerek torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük. Ha kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, az így leesett piskótát összemorzsoljuk, és eltesszük a díszítéshez. Ezután megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, a maradék morzsával tetszés szerint díszíthetjük, tálalásig hidegre tesszük. Az írónak fontos szerepe van ebben a receptben, ettől lesz a festék színe ennyire bordó. Krém A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a lime levével. A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálban elkezdjük habosra verni, ha már kezd egybeállni hozzáadjuk a mascarponét, és együtt keményre verjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A red velvet - vörös bársony torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook