Mákos zebratorta recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Mákos zebratorta hozzávalói:
50 dkg túró
15 dkg xylit vagy egyéb édesítő
40 dkg görög joghurt
4 tojás
1,5 dl kókusz zsir
15 dkg mák (nem darált, egész szemes – sokkal jobb!)
1 citrom reszelt héja
A Mákos zebratorta elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra. A túrót a joghurttal keverjük össze, és botmixerrel egyneműsítsük, hogy ne legyenek majd nagyobb rögök a sütiben. Gépi habverővel keverjük el a cukorral, majd a tojásokkal, az olajjal, a citromhéjjal, és vegyük ketté a masszát. A legjobb, ha valami műanyag kancsóba, vagy csőrös szájú edénybe öntjük, mert akkor még merőkanálra sem lesz szükségünk. Az egyikbe keverjük bele a mákot. Most fogjunk egy olyan kapcsos tortaformát, ami nagyon jól zár, tehetünk az aljába sütőpapírt, ha nem tapadásmentes a bevonata. Az enyém az, és nagyon szuper, minden könnyen kijön belőle. Vajazzuk meg a forma oldalát. Először az egyik masszából öntsünk egy merőkanálnyi adagot a formába (ha nincs kancsónk, akkor valóban merőkanállal dolgozzunk), majd a terülő massza közepébe öntsünk ugyanannyit a másikból. A közepébe megint jöhet az elsőből, aztán a másikból, egészen addig, amíg el nem fogy. Nem kell rázni, keverni, terülés közben kialakulnak a csíkok, ami majd olyan klasszul fog mutatni a sütiben. Ha készen vagyunk, tegyük a sütit 50 percre a sütőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2017. febr. 13. 16:47
A mákos zebratorta elkészítési módja és hozzávalói.