Zöldséges rakott karaj recept
60 perc
A Zöldséges rakott karaj hozzávalói:
8 szelet sertés rövidkaraj
30 dkg franciasaláta alap
8 szelet füstölt sonka
10 db lapkasajt
A besamellhez:
5 dkg vaj
2 ek liszt
3,5 dl tej
só, bors, szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
A Zöldséges rakott karaj elkészítési módja:
A hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük. A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Elkészítjük a mártást, vajban fehéredésig sütjük a lisztet, majd felöntjük tejjel és megfelelő állagúra főzzük. Amikor kész, fűszerezzük, pici só, citromlé, bors és szerecsendió majd a végén a zúzott fokhagyma. Franciasaláta-alapot forró vízben merítettem, kb 2 percig, majd összekeverjük a besamell mártással. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és lapka sajttal befedjük. A húst lefedjük fóliával és 40 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2017. jan. 23. 09:20
A zöldséges rakott karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.