Grillen sült töltött sertésszelet recept
A Grillen sült töltött sertésszelet hozzávalói:4 szelet kicsontozott 2 centi vastag rövidkaraj,
5 dkg füstölt sonka,
5 dkg Pannónia sajt,
5 dkg pepperoni,
8 bazsalikomlevél,
8 zsályalevél,
2 evőkanál olívaolaj,
durvára őrölt fekete bors,
só,
fogvájó
A Grillen sült töltött sertésszelet elkészítési módja:
A rövidkarajt megmossuk, a nedvességet felitatjuk róla, és a szeletek oldalába mélyedést vágunk, hogy kézzel is be tudjunk nyúlni. A pepperonit megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A füstölt sonkát összedaraboljuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk. A mélyedésekbe 2-2 bazsalikomlevelet csúsztatunk, beledugjuk a negyedrészekre osztott pepperonit, a füstölt sonkát, és a sajtot. Hústűvel, vagy olajba mártott fogvájóval összetűzzük a hús nyílásait. Bedörzsöljük durva sóval, meghintjük őrölt borssal, és a szeleteket sütőtálcára tesszük. A tetejüket meglocsoljuk olívaolajjal. A hússzeleteket a forró rostélyra tesszük, és mindkét oldalukat átsütjük. Általában 6-8 percet számíthatunk oldalanként, ha azt akarjuk, hogy a hús jól átsüljön. Amikor elkészült, tányérokra tesszük, kiszedjük a fogvájókat, és máris tálalhatjuk.
Csirkemellet, pulykamellet, borjúkarajt vagy bármilyen lapos húst elkészíthetünk ugyanilyen módon. A hús töltésénél a tölteléket olyan mélyen dugjuk a hús belsejébe, hogy a széleken ne maradjon belőle.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 19. 07:18
A grillen sült töltött sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.