Mandulás hal olasz krumplisalátával recept
A Mandulás hal olasz krumplisalátával hozzávalói:4 szelet fehér húsú halfilé,
1 tojás,
5 evőkanál tej,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
25 dkg tisztított, durvára vágott mandula
a krumplisalátához:
60 dkg burgonya,
1 hagyma,
1 csokor retek,
1,5 dl húsleves (kockából),
3 evőkanál fehérborecet,
1 evőkanál mustár,
5 evőkanál olívaolaj,
csipetnyi cukor,
só,
bors ízlés szerint,
1 szál rozmaring
A Mandulás hal olasz krumplisalátával elkészítési módja:
A halszeleteket leöblítjük, majd papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet. Elkészítjük a salátát: a megmosott krumplit héjában megfőzzük. A vöröshagymát felkockázzuk, a retek két végét levágjuk, megmossuk, és felkarikázzuk. Az öntethez elkészítjük a húslevest, és belefőzzük a hagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, sóval, borssal fűszerezzük, belekeverjük az olívaolajat, és félretesszük. A burgonya héját lehúzzuk, fél centis karikákra vágjuk, és a retekkel együtt beleforgatjuk a húslevesbe. A rozmaring leveleit lecsipkedjük, megmossuk, apróra vágjuk, és a krumplihoz keverjük. A halszeleteket megsózzuk, lisztben, tejjel összekevert tojásban, mandulás, borsos zsemlemorzsában megforgatjuk, és kivajazott tűzálló tálba fektetjük. A tetejét megszórjuk a maradék manduladarabokkal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, és rozmaringos krumplisalátával tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 17. 07:00
A mandulás hal olasz krumplisalátával elkészítési módja és hozzávalói.