Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet idősebb korban elkezdeni tanulni? fórum

Hogyan lehet idősebb korban elkezdeni tanulni? (beszélgetés)

tegnapelőtt 12:32
Köszönöm, kedves vagy:) tényleg megértik, de azért észreveszem többször, mintha kicsit gondolkoznak, hogy mit is mondok, végül megértik. Itthon könyvek, cikkek olvasása lenne talán legjobb, esetleg filmek, bár csak olyat tudok nézni ami érdekel is.
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 12:27
Köszönöm szépen a tanácsot :)
tegnapelőtt 12:26

"Sajnos" a gyakorlás, a nyelv lehető leggyakoribb használata a legrövidebb, legcélravezetőbb módszer. Könyvek, filmek, de ha nem gyakorlod a beszédet, akkor sokkal lassabb. Ahol csak teheted, használd. Ha van valaki a családodban, aki tud románul, vele vezessétek be, hogy úgy beszélgettek.

És ne szégyelld, hogy nem tökéletes, egyrészt egy rossz igekötővel is teljesen jól megértenek, ahogy te is megérted, ha valaki töri a magyart. És nem ciki nem tökéletesen tudni egy nyelvet, az azt jelenti, hogy több nyelven beszélsz, ami menő :-)

10. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:24
Könyvek és filmek. Én szintén erdélyi vagyok, de közel 16 éve Magyarországon élek, így kopott a tudásom. Románul olvasni, román filmet nézni sokat segít.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Simple)
tegnapelőtt 12:11
Vannak ilyen ismerőseim, az egyik fel is ajánlotta, hogy beszéljünk románul, de szégyelltem. Tudom butaság. Ő azóta elköltözött és beteges, nagyon ritkán beszélünk.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Shukran)
tegnapelőtt 12:08
Az a baj velem, túlságosan szétszórt az agyam, valahogy nem tudok koncentrálni.
7. simple (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:04
Nézz sok filmet románul, illetve van ismerősöd akinek az az anyanyelve, és esetleg levelezne, beszélgetne veled?
6. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:01

Ötven évesen jártam a mérlegképes könyvelőire, csak azért, hogy lépést tartsak a változásokkal, a fejlődéssel.

Ötvenhárom évesen kezdtem el angolt tanulni, bár nem akartam szinkrontolmács lenni.

Kicsit szerettem volna belekóstolni, milyen a német után az angol nyelv.

Elmondhatom, nekem nehéz volt, nem ment olyan könnyen, mint fiatalon tanulni.

Azért sok tanulással, szorgalommal sikerült eredményes vizsgát tennem.

tegnapelőtt 11:58
Átfogalmazták a címet, de nem baj. Nem elkezdeni hanem csiszolni, tökéletesíteni szeretném a nyelvtudásomat.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Libikóka)
tegnapelőtt 11:52
Az olvasásra gondoltam én is. Szinte mindent megértek, legalábbis a lényeget mindig, akkor van baj mikor válaszolni kell, kötőszavak meg ilyesmi.
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:49
Olvass könyveket a nyelven,,a neten is találsz biztos segítséget.
tegnapelőtt 11:49
Ötvenes éveim közepén.
tegnapelőtt 11:48

Erdélyben élek, itt is születtem, mégsem tudom rendesen az ország nyelvét. Elboldogulok, ügyeket intézek, de sokszor szinte félek megszólalni mert tudom, hogy nem beszélek helyesen románul.

Hogyan tudnék csiszolni a nyelvtudásomon, mi lenne a legkönnyebb és célravezető?

Ötven éveim közepén vagyok.

Ritkán járok el, többnyire itthon dolgozom, de azért szeretnék helyesen beszélni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook