Májusi sajtos batyu recept
A Májusi sajtos batyu hozzávalói:4 db borsos camembert sajt,
12 dkg méz,
morzsolt majoránna,
4 közepes cukkini,
5 dkg mandula,
10 dkg margarin,
1 csomag leveles tészta,
pirospaprika,
só
A Májusi sajtos batyu elkészítési módja:
A sajtokat darabokra vágjuk, rácsurgatjuk a méz felét, tetejére morzsolt majoránnát, kevés pirospaprikát szórunk, majd fél órán keresztül állni hagyjuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és a héjával együtt vékony csíkokra szeljük. A mandulát egy pillanatra lobogó, forró vízbe dobjuk, hogy miután leszűrtük, könnyen le tudjuk húzni a héját. Durvára daraboljuk. A cukkinit előhevített margarinon megpirítjuk, kicsit sózzuk, majd a tűzről levéve rácsorgatjuk a maradék mézet, és hűlni hagyjuk. Amikor a leveles tészta kiengedett, kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony, és 15 centis kockákat vágunk belőle. Megkenjük a meglangyosított margarinnal, és mindegyik négyzet közepére sajtdarabkát teszünk. A cukkinit úgy osztjuk el, hogy mindegyik sajtdarab tetejére kerüljön egy kis halom. A tészta négy sarkát összefogjuk, a tetejére kevés durvára vágott mandulát nyomunk, és a batyukat kivajazott tepsibe állítjuk. 180º C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Használjunk vegyes virágmézet, vagy ha különlegeset akarunk, próbáljuk ki a gesztenyemézet.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 16. 06:57
A májusi sajtos batyu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.