Zöldséges csilis bab puliszkával recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zöldséges csilis bab puliszkával hozzávalói:
/ 2 személyre/
- 1,5 dl bab /azuki bab/
- 1 db közepes sárgarépa/karotta
- 1 db közepes cukkini
- 1 kk tárkony
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk majoránna
- 1 kk örölt csili
- 2 dl kukoricadara
- 1 dl olivaolaj
- 1/2 dl TAMARI
- szűrt víz
A Zöldséges csilis bab puliszkával elkészítési módja:
- A babot előző este megmossuk, beáztatjuk. - A babot szűrt vízben felforraljuk, majd leöntjük róla az első vízet. - A második vízben kis lángon puhára főzzük. Közben, míg a bab fő - a kukoricadarát dupla mennyiségü vízben feltesszük és gyakori kevergetés mellett megfőzük. - apró kockákra vágjuk a cukkinit és a sárgarépát. - Olajat forrósítunk és egy kicsit - wokban - megpirítjuk a zölségeket. - Miután a bab megfött, hozzáadjuk a zöldségekhez a fűszerekkel, csilivel, együtt. - Kis lángon még egy kicsit összemelegítjük, TAMARIval izlésszerint izesítjük.
Szezonnak megfelelő zöldsaláta elfogyasztása után a csilisbabot puliszkával tálaljuk.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. szept. 30. 06:38
A zöldséges csilis bab puliszkával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.