Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Porcsinfözelék recept

Porcsinfözelék recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Porcsinfözelék hozzávalói:
- 1 pohár pirított zabpehelyliszt
- 1 púpozott tál megmosott porcsin (portulaca oleracea)
- 1 kocka Gemüzebrühe (zöldségleves kocka), sótlan
- 0,5 pohár vega-tejfől/ növényi tejszín
- 1 ek hidegensajtolt tökmagolaj
- 1 ek pirított zabpehely
- 1 ek TAMARI
- 1 pohár tisztított víz


A Porcsinfözelék elkészítési módja:
- A vízben feloldjuk a zöldségkockát, beleteszük a zabpehely lisztet, a vega-tejfölt, a hidegensajtolt olajat, a TAMARIt, jól elkeverjük. - A porcsint apróbb darabokra tépkedjük, és mixerbe tesszük, ráöntjük a keverék felét, összeturmixoljuk. - Majd a másik felét is és tovább turmixoljuk. - Hidegen is tálalható, de kíméletesen egy kicsit fel is melegíthetjük.

- Tálaláskor zabpehellyel, egy-két levéllel diszíthetjük.
- A tejfölt/tejszint utólag is bele csöpögtethetjük.


Kategória: Reform ételek receptjei


A porcsinfözelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook