Porcsinfözelék recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Porcsinfözelék hozzávalói:
- 1 pohár pirított zabpehelyliszt
- 1 púpozott tál megmosott porcsin (portulaca oleracea)
- 1 kocka Gemüzebrühe (zöldségleves kocka), sótlan
- 0,5 pohár vega-tejfől/ növényi tejszín
- 1 ek hidegensajtolt tökmagolaj
- 1 ek pirított zabpehely
- 1 ek TAMARI
- 1 pohár tisztított víz
A Porcsinfözelék elkészítési módja:
- A vízben feloldjuk a zöldségkockát, beleteszük a zabpehely lisztet, a vega-tejfölt, a hidegensajtolt olajat, a TAMARIt, jól elkeverjük. - A porcsint apróbb darabokra tépkedjük, és mixerbe tesszük, ráöntjük a keverék felét, összeturmixoljuk. - Majd a másik felét is és tovább turmixoljuk. - Hidegen is tálalható, de kíméletesen egy kicsit fel is melegíthetjük.
- Tálaláskor zabpehellyel, egy-két levéllel diszíthetjük.
- A tejfölt/tejszint utólag is bele csöpögtethetjük.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. szept. 17. 18:44
A porcsinfözelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.