Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás cseresznyefelfújt recept

Mandulás cseresznyefelfújt recept

A Mandulás cseresznyefelfújt hozzávalói:
• 4 tojás
• 6 evőkanál cukor
• 5 evőkanál liszt
• 1 kávéskanál sütőpor
• 7 dl tejszín
• 12 dkg cseresznyebefőtt (leve nélkül)
• 4 dkg szárazon pirított mandulaszelet
• A forma kikenéséhez:
• kevés vaj
• A tálaláshoz:
• porcukor
• citromfű
• A karamellöntethez:
• 4 púpozott evőkanál cukor
• 1 dl zöld tea
• 1,5 dl narancslé


A Mandulás cseresznyefelfújt elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd összekeverjük a sütőporral elkevert liszttel és a tejszínnel. Ha egynemű a tészta, beleszórjuk a nagyobb darabokra vágott cseresznyebefőttet, a durvára tört pirított mandulát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazán összeforgatjuk. Kivajazott szilikonformákba háromnegyedig töltjük, a tetejére 1-1 szem cseresznyét, kevés mandulát szórunk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Az öntethez a cukrot közepes barnára karamellizáljuk, hozzáöntjük a forró zöld teát, a narancslevet, és 6 percig főzzük, amíg tejszínsűrűségű lesz. Megszórjuk porcukorral, és körbelocsoljuk az öntettel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás cseresznyefelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook