Ananászos lilakáposzta recept
Az Ananászos lilakáposzta hozzávalói:• 1 nagy fej lilakáposzta
• 1 nagy doboz konzerv ananász, kockára vágva
• köménymag
• cukor
• ecet
Az Ananászos lilakáposzta elkészítési módja:
Felszeleteljük a káposztát, feltesszük párolni egy kis vízzel, köménymaggal és 2-3 evőkanál cukorral. Sűrűn kevergetve puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az ananászt. Nem baj, ha nem túl sok a leve. 2-3 evőkanál ecettel ízesítjük, illetve ízlés szerint még tehetünk bele cukrot. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
Megjegyzés:
Sült kacsa mellé nálunk családi hagyomány ez a köret. Nagyon-nagyon finom, még akkor is, ha elsőre kicsit furcsának hangzik az ananász miatt. Mindig osztatlan sikert arat!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. jún. 13. 19:47
Az ananászos lilakáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.