Búzakolbász recept


- 500 g szemes búza
- 3 ek. hidegen sajtolt olaj (más fajta is jó)
- 1 tk. só
- őrölt kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. pirospaprika
- műbél
A Búzakolbász elkészítési módja:
A búzát egy éjaszkára beáztatjuk, majd bű vízben megfőzzük. Leszűrés után olajjal, a fűszerekkel és a sóval összekeverjük, majd aprólyukú húsdarálón ledaráljuk. Hurkatöltővel műbélbe töltjük. Forró olajban is kisüthetjük, de hidegen is finom. Jó étvágyat!
Hidegen sajtolt olaj azért ajánlott, mert sokkal egészségesebb mint a többi, egyes nézetek szerint az olívaolajnál is.
A szemes búzást pedig nem csakbioboltokban lehet beszerezni, hanem paicokon is. Én kecskeméti vagyok, itt is beszerezhető.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. jún. 13. 12:14
A búzakolbász elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.