Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Kínai serpenyős zöldség recept

Kínai serpenyős zöldség recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Kínai serpenyős zöldség hozzávalói:
1 ek. növényi olaj
1 nagy hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. meghámozott, lereszelt friss gyömbér
5 dkg gomba
45 dkg cukorborsó
45 dkg kínai kel, vagy más káposztaféleség
10 dkg babcsíra
5 dkg földimogyoró
1 ek. szójaszósz
5 ek zöldségleves-sűrítmény vagy víz
tengeri só, őrölt fekete bors


A Kínai serpenyős zöldség elkészítési módja:
Az olajat egy vastag falú lábosban vagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, azután a gyömbért, és a finomra szeletelt gombát. 3 percig állandó keverés mellett hirtelen nagy lángon pároljuk. A borsót és a vékonyra szeletelt káposztát hozzátesszük, és további 2 percig keverjük. A megmaradt adalékokkal még 5 percig közepes lángon kavargatjuk, amíg a zöldségfélék nem főnek meg, de azért maradjon egy kicsit friss. Szójaszósszal és borssal ízesítjük, azonnal tálaljuk.

Makrobiotikus


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A kínai serpenyős zöldség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook