Gombaleves csicseriborsóval recept


35 dkg gomba tisztítva és szeletelve
15 dkg csicseriborsó
3 ek. hidegen sajtolt olaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál fehér bors
3 ek. teljes kiorlésű liszt
2 kávéskanál curry
1 pohár yoghurt (elhagyható) v. 1 pohár kefír
3 csipet tengeri só
A Gombaleves csicseriborsóval elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd a csicseriborsót is hozzáadva 20 percig főzzük. A lisztet egy dl vízben elkeverjük és a leveshez adjuk. Együtt készre főzzük. Tálalás előtt kevés yoghurttal dúsíthatjuk. A kitálalt levest megszórjuk curryvel.
Makrobiotikus
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 1a50c86bb0, 2008. jún. 7. 17:20
A gombaleves csicseriborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.